fbpx
Home Eventos El caso Oleg Sentsov
oleg sentsov

Date

18 Nov 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

El caso Oleg Sentsov

 

Fòrum amb el ex- pres polític, director ucranià Oleg Sentsov, premi Sajarov a la Llibertat de Consciència atorgat pel Parlament europeu. Alliberat de la presó de Rússia fa dos mesos.
SESSIÓ ORGANITZADA AMB LA COL·LABORACIÓ DE LOGO OFICINA DEL PARLAMENT EUROPEU.

 

Sinopsi: Oleg Sentsov és un cineasta ucraïnès, activista del euromaidan i nadiu de Crimea. Després de l’annexió russa de Crimea es va convertir en un opositor actiu de l’ocupació. Al maig de 2014 va ser arrestat pel servei de seguretat rus, acusat de planificar atacs terroristes i transportat a Moscou. Després de més d’un any en custòdia, va ser condemnat a 20 anys de presó, tot i que la seva declaració va ser presa sota coacció i les proves eren insuficients. Sentsov, de fet, mai es va declarar culpable. La investigació de Kurov revela gradualment una història kafkiana absurda i aterridora sobre com algú pot convertir-se en víctima d’un estat implacable. Oleg Sentsov va rebre l’any passat el Premi Sajarov DDHH que atorga el Parlament Europeu.Aquest setembre ha sigut alliberat, en un intercanvi de presoners polítics entre Ucraïna i Rússia.

Sinopsis: Oleg Sentsov es un cineasta ucraniano, activista del Euromaidan y nativo de Crimea. Tras la anexión rusa de Crimea se convirtió en un opositor activo de la ocupación. En mayo de 2014 fue arrestado por el servicio de seguridad ruso, acusado de planificar ataques terroristas y transportado a Moscú. Después de más de un año en custodia, fue condenado a 20 años de prisión, a pesar de que su declaración fue tomada bajo coacción y las pruebas eran insuficientes. Sentsov, de hecho, nunca se declaró culpable. La investigación de Kurov revela gradualmente una historia kafkiana absurda y aterradora sobre cómo alguien puede convertirse en víctima de un estado implacable. Oleg Sentsov recibió el año pasado el Premio Sajarov DDHH que otorga el Parlamento Europeu.Aquest septiembre ha sido liberado, en un intercambio de prisioneros políticos entre Ucrania y Rusia.

 

Askold Kurov
2017
Estònia, Polònia, República Txeca/Estonia, Polonia y República Checa
Documental
75′

 

oleg sentov

 

 

Productores: Maria Gavrilova, Max Tuula, Izabela Wójcik
Altres Festivals:
Copenhagen International Documentary Film Festival

 

 

oleg sentsov

Askold Kurov

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *