2018CAT
The Silent Glow – Recovering the Present
  • Share :
STORY
image movie

Director: Anja Krug-Metzinger
Germany
88
Meditació, gestió d'emocions, adolescents
Web film

Les noves formes de manipulació i la inundació permanent d’estímuls provinents dels nous mitjans de comunicació representen un gran risc per a la salut mental dels nens. Sense ser advertit per les institucions polítiques, la societat fa temps que va començar a respondre. Està sorgint una cultura secular de consciència: la meditació i les noves formes de resiliència i entrenament de l’atenció plena han format part del pla d’estudis en moltes de les escoles europees des de fa algun temps.

La Federació Francesa de Futbol, ​​per exemple, va anar el primer organisme esportiu governant al món que va incloure la «consciència» i la «autoconciencia» com a component central del seu programa d’entrenament. La pel·lícula mostra les experiències que els nens i adolescents, molts de famílies refugiades i migrants, han tingut en programes de capacitació que combinen la meditació clàssica d’atenció plena, l’experiència personal i la consciència corporal amb l’educació en una perspectiva global i amb l’activisme. Es pot augmentar l’obertura, la compassió i una actitud ètica en els nens amb l’entrenament mental? La pel·lícula també ofereix informació inusual sobre els actuals programes de recerca científica en l’Institut Max-Planck en Leipzig, on es va realitzar un dels estudis més grans del món sobre diverses formes d’entrenament mental. Un moviment cultural arrelat tant en l’antiguitat com en les tradicions espirituals d’Àsia ara està experimentant irrevocablement un veritable renaixement: una nova cultura de la consciència està sorgint en molts llocs d’Europa: al mateix temps, la pràctica de l’atenció secular està trobant el seu camí en el nostre sistema educatiu en molts llocs.

Pot el desenvolupament intern sistemàtic genuïnament permetre que els joves es responsabilitzin de les seves pròpies vides, de la societat i del món?