fbpx

Taules rodones

 1. a
  Rosa Carrera-Dra. del Centre de Mediació de la Generalitat

  Mediació en conflictes familiars

  Tenint en compte que gairebé un 70% de parelles que s’uneixen, posteriorment se separen, en la gran majoria de casos es genera un conflicte familiar. Quin ha de ser el paper de l’estat davant d’un conflicte familiar? Recentment, en una aposta pionera, la Generalitat ha creat un espaid’intermediació prèvia en conflictes familiars, tot i que no és obligatori si alguna de les part ho trenca.

  Quan: Divendres 15 19 a 20,45h

  On: Auditori del Pati Manning

 2. a
  Dra. Gemma Garcia. Tractament/Dra. Maribel Serra. Prevenció/SPOTT, Centro d'atenció a drogodependències per a joves de la Diputació de Barcelona

  Xarxes socials: eines de socialització o d'aïllament?

  Potser una de les aplicacions amb més impacte i popularitat entre els internautes de l’anomenada Web 2.0, siguin les xarxes socials. La creació d’aplicacions de Web 2.0 a l’entorn de les xarxes socials ha generat un fenomen cultural d’ampli abast i amb un nombre explosiu d’usuaris. Quin impacte té en la nostra societat? Què són les addiccions comportamentals? Un de cada cinc joves espanyols entre 10 i 25 anys pateix trastorns del comportament per culpa de la tecnologia. S’estan deixant de banda les relacions personals?

  Quan: Dilluns 18. De 19 a 21h
  On: Jocs i Apostes Espai Fontana

 3. a
  ````````````````FALTA INFO

  ``Esteus robant el futur als vostres fills``

  Després de segles en què el desenvolupament industrial ha portat al nostre planeta a una situació crítica -canvis climàtics, sobreexplotació de recursos, la sisena extinció d’espècies, la contaminació plàstica … – segueix sense haver-hi una consciència mundial sobre el problema. És moment de reaccionar i prendre consciència que, o bé anem canviant el model de producció i també de vida personal i col·lectiva o no hi ha futur.

  Quan: Dimarts 19 De 19 a 22h
  On: Espai Jove La Fontana Gran de Gràcia, 190, 08012 Barcelona

 4. a
  ````````````````FALTA INFO

  El sistema carcerari, la reinserció i la presó permanent revisable

  Mentre en diversos països europeus s’estan tancant presons per absència de presos, estem veient com a casa nostra (que estadísticament té un dels models carceraris més durs del nostre entorn i un dels números de presos més alts d’occident), continua l’empresonament massiu com a solució. I fins i tot com alguns sectors polítics i socials demanen endurir encara més les penes i aplicar la cadena perpètua que s’ha tornat a aplicar, sota el nom de presó permanent revisable. L’objectiu d’aquesta taula rodona és, mitjançant ponents experts en la matèria i persones directament afectades, analitzar i comparar amb països del nostre entorn, si el model punitiu és el millor mètode per reduir delictes. Països com Finlàndia i Noruega han demostrat amb fets que el sistema carcerari punitiu no és el millor sistema de prevenció de delictes, i s’han distanciat de l’empresonament massiu i la judicialització social, amb uns resultats immillorables, que han resultat en la reducció dràstica de les taxes de delinqüència i de reincidència.

  Quan: Dimecres 20 De 19.30 a 21,30h
  On: La Model. Espai Memorial Entença, 155, 08029 Barcelona

 5. a
  Belén Llera Cermeño-Secretària General de la Comisión Española de Cooperación con la UNESCO

  Conflictes socials i polítics, intermediació i cultura de Pau

  Quina via és la més adequada quan sorgeix un conflicte social o polític? En quins casos la intermediació en conflictes ha donat bons resultats? És aplicable al nostre entorn immediat? en el conflicte actual de Cataluña? Com s’han solucionat altres conflictes territorials similars en el món? Analitzarem amb experts en conflictes internacionals, geopolítica i cultura de pau, tots aquests temes.

  Quan: Dijous 21 De 19,30 a 21,30h

  On: lafede.cat C. Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona